Een ogenblik geduld a.u.b.

Publicaties Leefbaarheid & veiligheid

  • Monitor Leefbaarheid & Veiligheid 2024 - Gemeente Schiedam

    Sinds 1996 voert het Kenniscentrum Schiedam periodiek een bevolkingsonderzoek uit over de beleving van de leefbaarheid en veiligheid in de stad. Deze monitor schetst in 2024 een minder somber beeld dan de vorige editie. Deze liet in 2021 op veel fronten een verslechtering zien. Inmiddels mag voorzichtig geconcludeerd worden dat een deel van die verslechteringen toegeschreven kan worden aan de toen heersende coronapandemie en de beperkende maatregelen die daarmee samenhingen. Op veel punten is herstel inmiddels zichtbaar, met name op sociaal gebied. Echter, niet alle ontwikkelingen zijn positief. Zo zijn de resultaten voor wat betreft overlast en de beoordeling van de openbare ruimte minder positief dan voorheen. Ook wordt parkeeroverlast inmiddels in elke wijk ervaren. Verder liggen de meeste uitkomsten die wel verbeterd zijn (nog) niet op het niveau van vóór corona. De uitkomsten van de monitor steunen het college in de keuze om aandacht te blijven besteden aan de speerpunten rondom een schone buitenruimte, parkeren, armoede, participatie en vertrouwen in de gemeente.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 1601430 kB

  • Enquête straatintimidatie Maassluis 2024

    Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wet seksuele misdrijven met ingang van 1 juli 2024 heeft het Kenniscentrum van de gemeente een enquête uitgevoerd over straatintimidatie. In het rapport komt aan de orde hoe vaak dit voorkomt in Maassluis, om wat voor gedrag het dan gaat, op welk type locaties het gebeurt en wat Maassluizers zien als mogelijke oplossingen.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 1290714 kB

  • Buurtmonitor 2023 - gemeente Maassluis

    Voorheen bekend als de Monitor Leefbaarheid, Veiligheid en Welzijn. In deze tweejaarlijks monitor worden alle aspecten die samenhangen met dit onderwerp onderzocht, van verloedering en buurtproblemen tot eenzaamheid en de lokale voorzieningen.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 5110 kB

  • Monitor Leefbaarheid & Veiligheid 2022 - Gemeente Schiedam

    Sinds 1996 voet het Kenniscentrum Schiedam periodiek een bevolkingsonderzoek uit over de beleving van de leefbaarheid en veiligheid in de stad. Deze rapportage geeft de uitkomsten van dit onderzoek. uit 2022. Het levert een beeld op van hoe zaken als woonplezier, veiligheid en sociale cohesie zich in Schiedam ontwikkelen. Bovendien zijn vragen aan het onderzoek toegevoegd om de invloed van corona/COVID-19 op het dagelijkse leven van Schiedammers te achterhalen. De uitkomsten op deze uiteenlopende onderwerpen kunnen dienen als belangrijke onderbouwing van het gemeentelijk beleid. De resultaten worden gebruikt voor input voor de meerjaren begroting, de jaarstukken en voor de Staat van de Stad.

     

    / Leefbaarheid & veiligheid / 777 kB

  • Leefbaar, Veiligheid en Welzijn 2020 - Gemeente Maassluis

    De Monitor Leefbaarheid, Veiligheid en Welzijn is een bevolkingsenquête waarin het oordeel van de Maassluizers over de thema’s leefbaarheid, veiligheid en welzijn in de stad worden onderzocht. Voorliggende rapportage geeft de uitkomsten van dit onderzoek. Het levert niet alleen een beeld op van hoe zaken als woonplezier, veiligheid en sociale cohesie zich in Maassluis ontwikkelen, maar het geeft ook inzicht in onderwerpen als gezondheid, eenzaamheid en burgerparticipatie.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 5111 kB

  • Monitor leefbaarheid en veiligheid 2019 - Gemeente Schiedam

    Leefbaarheid en veiligheid staan al lange tijd hoog op de lijst van bestuurlijke prioriteiten. Ook het bevorderen van maatschappelijke participatie, het stimuleren van een gezonde leefstijl en tegengaan van eenzaamheid zijn voorbeelden van zaken die daar bij horen. De Schiedamse monitor leefbaarheid en veiligheid biedt aanknopingspunten om de effecten van het gevoerde beleid in beeld te brengen.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 1049 kB

  • Monitor Leefbaarheid en veiligheid 2017 - Gemeente Schiedam

    Leefbaarheid en veiligheid staan al lange tijd hoog op de lijst van bestuurlijke prioriteiten. Ook het bevorderen van maatschappelijke participatie, het stimuleren van een gezonde leefstijl en tegengaan van eenzaamheid zijn voorbeelden van zaken die daar bij horen. De Leefbaarheids- en veiligheidsmonitor Schiedam biedt aanknopingspunten om de effecten van het gevoerde beleid in beeld te brengen.

    / Leefbaarheid & veiligheid / 5279 kB